Conference - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu Conference - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu

Conference

Blijf op de hoogte en volg Anne

07 November 2013 | Verenigde Staten, Portland

Maandag lag er een pakket vol met Sinterklaasvoedsel in mijn brievenbus. Dinsdag ontving ik twee kaarten uit Nederland. Vandaag had ik wat leuke mailtjes van Nederlandse vrienden en familie. En ik vond uit dat ik een leuk Nederlands programma (Penoza) kan kijken (veel programma's zijn niet te bekijken omdat je vanuit het buitenland kijkt). Dat maakte dat ik vandaag met mijn gedachten meer in Nederland dan in Amerika zat. Het is woensdagavond. Normaal had ik vandaag waarschijnlijk lekker losgelopen met Femke tussen mijn 2 baantrainingen in. Om rond dit tijdstip met een grote kop chocolademelk en pepernoten op de bank samen met paps naar een spannende detective te kijken, terwijl mams naast ons boven haar boek in slaap aan het vallen is ...
Maar goed! Mijn wedstrijd. Ik zit nu in de bibliotheek (juis ja, Huiswerk Ontwijkend Gedrag) maar zal snel wat foto's van zaterdag plaatsen, want die zeggen genoeg: het was een superleuke dag. We deden het ontzettend goed en versloegen BYU, die eerder in het seizoen nog voor ons zat. Mijn eigen race was niet erg goed, maar wel beter dan PreNats. Ik ben enorm 'excited' (sorry, ik ken geen Nederlands woord waarmee ik hetzelfde gevoel kan omschrijven maar mocht jij er wel 1 hebben dan hoor ik het graag!) voor Regionals, over anderhalve week. Vrijdag hebben we de laatste zware workout van het seizoen en dan vertrekken we woensdag naar California, alweer!

We haddeen trouwens nog geluk dat we uberhaupt op tijd aankwamen in Malibu. Toen we op Portland Airport waren hoorden we dat er geschoten was op Los Angeles Airport. 3x raden op welk vliegveld wij vlogen... De helft van het vliegveld was afgesloten, maar wij hadden daar gelukkig geen last van. De shuttles reden ook niet en er waren geen auto's op de weg, alleen maar groepen mensen die niet wisten waar ze heen moesten, politie en cameramannen. Dat werd dus een wandeling van 1,5 mijl naar onze gehuurde auto.
Ik heb nog nooit op zo’n mooi crosssparcous gelopen, op een berg met uitzicht op de zee. Na afloop kregen we Ian zover om ons naar de zee te rijden voor een ‘icebath’. 9 meiden in race-outfits in een megaheldere zee en daarna helemaal doorweekt terug in het busje, je kunt je wel voorstellen dat we behoorlijke lol hadden. In het hotel moeten ze ook raar hebben opgekeken toen we onder het zand en in onze natte tenues binnen kwamen huppelen! Daarna konden we nog even heerlijk van de zon genieten.’s Avonds zag ik dat ik zowaar bijna verbrand was, en dat in november!!
Toen we thuis kwamen hadden we nog een Halloweenparty met het team. Het thema was uiteindelijk Candy geworden, dus ik ging als M&M. Mooi dagje dus!
Maar ik ga er snel vandoor, want ik moet naar mijn volgende klas!

• 07 November 2013 - 23:49

Anja:

Hai Anne,

Grappig, pap en Tom volgen Penoza ook. En het zal je niet verrassen, ik maar met een half oog.... Wij vonden je race wel goed gaan. Tom en ik keken op de iPad naar livestream en pap en Fem op de laptop. Ik heb jou en je mede pilots juist nog aangemoedigd alsof ik ter plekke aanwezig was. Het heeft vast geholpen, niet voor niets een tweede plek. Je bedoelt 'gespannen' voor regionals. Lijkt me een goed teken. Lieverd, we skypen weer!

Je mams

• 08 November 2013 - 11:26

Opa Luijten:

Ha Anne, ik hoef niet te vragen of je het naar je zin hebt. Even dacht ik: OWEE, heimwee, maar als je verder leest dan valt dat wel mee. Oma en Opa kijken ook naar PENOZAA, maar af en toe is het wel een beetje TE geweldadig, maar dat is zeker om het spannend te maken. Er komt dus nog een belangrijke wedstrijd, wij hopen dat jij dan in vorm bent.
    Er was vanmorgen nog een bericht van jou en daar las ik dat je bent uitgenodigd ergens voor i.v.m. studieresultaten en athletiek. Nu gefeliciteerd. Mijn eten staat op want ik ga vanmiddag fietsen met Piety. Je hebt missc hien van je moeder gehoord dat ik wat problemen heb met gezondheid. Wees maar niet bang hoor, ik heb (nog) nergens last van en wil geen behandelingen. Oma en opa denken aan je en wensen je veel succes, liefs, OPA