Bill Dellinger Invitational
Door: Anne Luijten
Blijf op de hoogte en volg Anne
08 Oktober 2013 | Verenigde Staten, Eugene
Mijn start was weer bijzonder goed: in Nederland heb ik wel geleerd om snel te starten, en gelukkig maar, want hier met 100 meiden, en over 2 weken tijdens de Pre-Nationals met nog 2x zoveel meiden aan de startlijn, is een snelle start wel handig! Daarna liet ik me wat terugzakken aan het einde van de grote kopgroep. Na anderhalve km kwam mijn teamgenootje Gina weer voorbij. Weer kon ik niet aanhaken, maar dat gaan we veranderen volgende race want ik had de laatste mijl toch nog wel erg veel over. Ik had een grote groep meiden voor me lopen en in de laatste mijl kon ik ernaartoe lopen, om ze vervolgens in de laatse km allemaal 1 voor 1 te pakken. Dat loopt errug lekker, maar betekent wel dat ik volgende keer misschien toch wat meer moet doorzetten in het middenstuk!! Een filmpje van de race is hier te zien: http://www.runnerspace.com/eprofile.php?event_id=18&do=videos&video_id=99935
Van deze eerste 2 wedstrijden hing nog niet zoveel af. Vanaf nu wordt het echter belangrijk! Mijn seizoen is nog 6 weken: 6 weken van goed en verstandig trainen, gezond eten en veel rusten & slapen. Vanaf nu hebben we namelijk elke 2 weken een wedstrijd: eerst Pre-Nationals in Indiana, dan Conference, dan Regionals. Elke wedstrijd is weer ietsje belangrijker dan de vorige. Ik ben benieuwd of ik nog een stapje kan maken!
Voor de fanatieke hardlopers onder jullie: ik krijg vaak de vraag of ik wel eens atleten van het Oregon Project van Salazar tegenkom. Ze trainen immers ook in Portland en we lopen op dezelfde trails in Forest Park. Tot nu toe viel dat tegen, maar deze week kwam ik zowaar zowel Shalane Flanagan tegen (in Eugene) als Mary Cain (die onze school een bezoek bracht omdat ze hier misschien wil studeren (betekent trouwens niet dat ze ons team komt te versterken - helaas helaas). Geloof me, al mijn teamgenootjes werden helemaal gek in beide gevallen: dit zijn natuurlijk ook nogal namen!
Nog 1 weekje doorbikkelen, dan heb ik lekker Fall Break. Helaas geen Nederlandse bezoekers dit keer, maar ik zal me desondanks prima vermaken. De Varsity is verplicht om op de uni te blijven, dus het zal wel gezellig worden! Bovendien vertrekken we op donderdag al naar Indiana, waar we dan op zaterdag de eerste 6 km van het seizoen lopen!
08 Oktober 2013 - 08:31
Jos:
Leuk verhaal weer Anne! Ben benieuwd naar je eerste artikel op Losse Veter over het Oregon Project! Leuk idee voor de herfstvakantie? Go for it! -
08 Oktober 2013 - 08:59
Oma Luijten:
Lieverd, wat een fijn verslag, ik ben weer helemaal bij. Ga zo door. En wat een reizen. Goed dat je hier toch nog wat heb kunnen bij leren en goed geoefend heb.Ik hoop op nog veel goede uitslagen, en stuur je gauw weer een brief. kus oma -
08 Oktober 2013 - 19:11
Tante Els:
he nicht,
Dat zijn de betere berichten! Zo te lezen zit je er lekker in. Maaike loopt zondag de 4-mijl, hopen op mooi weer dan hebben we een gezellig dagje. ik geloof dat oom Klaas er op de fiets naar toe wil... die heeft een nieuwe verslaving te pakken!
gr. Els -
09 Oktober 2013 - 22:26
Sonja:
Hoi Anne,
Gaat lekker dame. We hebben het filmpje bekeken. Bij de start moest ik even denken aan de paardenraces, al was het alleen maar om die paardenstaarten. Gelukkig had je je lange sokken weer aan, zodat we je goed konden volgen. Waren jullie uitgeweken naar de golfbaan? Mooie omgeving hoor, al had je daar tijdens je loop waarschijnlijk niet veel oog voor. Anne, gefeliciteerd met oma. Ze had je kaart ontvangen.
Blijf in de flow, dan gaat het over twee weken zeker weer goed komen!
Liefs van je tante en oom.