Relief & Confidence - Reisverslag uit Willamette, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu Relief & Confidence - Reisverslag uit Willamette, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu

Relief & Confidence

Door: Anne Luijten

Blijf op de hoogte en volg Anne

07 April 2013 | Verenigde Staten, Willamette

Dat zijn de gevoelens die de boventoon voeren na mijn race vandaag. Opluchting omdat ik na mijn eerste goede race in Seattle twee slechte outdoorraces had: de 3 km waar ik al eerder over geblogd heb, en 2 weken geleden een 1500m die ook absoluut niet liep. Gelijk na de start merkte ik dat ik 'de benen niet had'. Later op de avond moest ik nog hazen voor mijn teamgenootjes op de 3000m ( https://www.youtube.com/watch?v=UPpBEHl3ilA ) en dat ging gek genoeg wel verassend goed en makkelijk. De conclusie was dan ook dat ik waarschijnlijk een niet intensief genoege warming-up had gedaan. Dat moest anders!

Vandaag liep ik in Willamette, op ruim een uur rijden, weer een 1500m. Het was niet al te warm en regenachtig, maar met weinig wind waren het voor mij wel gunstige omstandigheden. Ik zat ook nog in de snelste serie, dus er was niks en niemand om de schuld te geven als ik weer niet hard zou lopen!
Ik kreeg startnummer 2, wat betekende dat ik in de binnenbaan startte. Het is dan extra belangrijk dat je een goede start hebt, want als je niet snel genoeg weg bent kom je in de verdrukking door alle meisjes die van buiten naar de binnenbaan komen. Gelukkig lukte me het om goed te starten en ik zat lekker in baan 1, redelijk voorin de groep. De eerste ronde was erg langzaam, 74s. Ik kon hier vrij weinig aan veranderen, want ik zat volledig opgesloten in baan 1. Dan maar gewoon racen en de tijd vergeten! Steeds als er een beetje een gaatje kwam voor me probeerde ik op te schuiven, terwijl ik ondertussen alert bleef voor wanneer het gas er echt werd opgegooid. Dat gebeurde pas in de laatste ronde. Helaas ben ik nog niet goed genoeg om een echt harde laatste ronde te lopen, maar met een ronde van 70s was ik toch nog snel genoeg voor een klein pr: 4:33.27. Wat zeg me dit? Dat de 4:30 grens er dit jaar aangaat, daar ben ik wel van overtuigd. Daartoe was ik vandaag al wel in staat geweest, als er wat harder was doorgelopen. Ik voelde me enorm sterk en dat was de afgelopen 2 races wel anders. Met nog wat specifieke training moet die laatste ronde ook een stuk harder kunnen, want de verzuring kwam niet echt binnen, het lukte me alleen niet om sneller vooruit te komen.

Dit geeft me enorm veel vertrouwen voor over 2 weken. Dit is de eerste echt belangrijke wedstrijd van het seizoen. In Mt Sac, California, wil ik me kwalificeren voor het EJK. Daarvoor moet ik onder de 16.55min lopen en liefst nog een paar seconden harder, want als ik onder de 16.50 loop heb ik ook een grote kans dat ik Regionals mag lopen in mei.

Iedereen nog bedankt voor de leuke berichtjes afgelopen donderdag! Had een heerlijke verjaardag!

Liefs,
Anne

• 07 April 2013 - 21:02

Mam:

Fijn Anne dat je je zo sterk voelde, progressie is 'in the air' als je het mij vraagt. Afgelopen woensdag heb ik lekker hardgelopen in Clingendael met een hardloopgroepje van De Laak, korte stukken hard en dan weer rustiger aan, ging ook al zo lekker. Je broer en zus gaan een keer met mij mee. Lieverd we skypen weer..... X mam

• 07 April 2013 - 21:02

Mam:

• 08 April 2013 - 15:07

Opa Luijten:

Ha Anne ! Wat ben je toch ongeduldig ! Een vreemd land, vreemde school, blessures en als dat dan allemaal geweest is, komt de rest vanzelf. Er is een beroemd gezegde van een sportjournalist van vroeger ( Joris v.d. Bergh) ver voor jouw tijd, en dat is: "wat groot is, groeit snel" en dat gaat nu met jou gebeuren. Je zult zien dat het nu iedere keer beter en sneller gaat, het is ook een kwestie van zelfvertrouwen.. Maar voorlopig is het leuk, om mee te maken en voor ons om het te lezen. Dus vóór je eind mei weer naar huis komt, zullen er waarschijnlijk nog diverse records sneuvelen. Ga zo door !!!! Groetjes, van Oma en Opa. ( kwamen om 14.15 thuis uit Rijswijk en om 15.03 al aan jou geschreven.)

• 08 April 2013 - 21:56

Sonja:

Dat klinkt goeeeeeed! Inderdaad nog even bijschaven om ook in die laatste ronde door te pakken. Nog even Anne en je krijgt vleugels. Ik krijg helemaal zin om jou hier straks in Nederland weer aan de start te zien verschijnen. Keep me posted en keep up the spirit.
    Er ligt een gele envelop op me te wachten uit de States. Morgenochtend ga ik je berichtje lezen.
    Alvast bedankt. Ook voor het leuke lied.

Dag lieverd. Take care.

Sonja