Minder goede start van het echte outdoorseizoen. - Reisverslag uit Eugene, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu Minder goede start van het echte outdoorseizoen. - Reisverslag uit Eugene, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu

Minder goede start van het echte outdoorseizoen.

Door: Anne Luijten

Blijf op de hoogte en volg Anne

17 Maart 2013 | Verenigde Staten, Eugene

Vanochtend om 10 uur vertrokken we met 6 meiden van het Cross-Countryteam en nog wat meiden uit het Trackteam naar Eugene. Na 2 uur rijden kwamen we aan op de baan waar afgelopen jaar de Amerikaanse trials voor de Olympische Spelen zijn gehouden. Helaas gaf mij dat niet een enorme boost, want het regende en waaide (voor het eerst sinds weken, we hebben in Portland echt geweldig weer gehad), en ik had nog zo'n 3 uur te overbruggen voor mijn race. Bovendien kwam ik erachter dat ze in Amerika niet aan een kantine doen, dat werd dus koukleumen op de tribune! Ik ben maar in het bovenste hoekje gaan zitten, om nog een beetje beschutting te zoeken. Les 1 van vandaag: volgende keer gaan er 3 joggingsbroeken mee, handschoenen, truien en warme dekens. Na een uur ben ik met Lyndy en Marit, die ook de 3km liepen, lekker de van (het busje waarmee we gekomen waren) ingedoken om een heel klein beetje op te warmen!
Toen we dan eindelijk aan de warming-up mochten beginnen, kreeg ik het al gauw warm. Het was opgehouden met regenen en het leek een mooie wedstrijd te gaan worden.
Mijn start was erg goed, ik zat gelijk in de kopgroep. Na 1 ronde hoorde ik 76 ofzo, dus het plan was om gewoon met de kopgroep mee te gaan. Dat lukte me alleen niet en algauw moest ik ze laten gaan. De 1e km kwam ik nog wel goed door, in ongeveer 3.13 geloof ik. Daarna ging het helaas bergafwaarts. Les 2 van vandaag is dat ik geen Arthur op pappa meer langs de kant heb staan die me mijn persoonlijke splits toeroepen zodat ik precies weet hoe hard ik loop. In plaats daarvan stond er vandaag een mannetje die je totale tijd riep. De eerste en tweede ronde wist ik natuurlijk nog wel wat dat ongeveer moest zijn, maar daarna had ik echt geen zicht meer op welk tempo ik liep. En toen ik na 5 rondjes 6.37 hoorde, wist ik dat ik een hele hoop verloren had en een snelle tijd er niet meer inzat. Volgende keer dus mijn geplande rondetijden even opschrijven en uit mijn hoofd leren!
Eigenlijk liep ik op de eerste 2 rondjes na de hele race in mijn eentje, omdat ik zo dom was om niet even een tussenversnelling te plaatsen om naar het meisje voor me te lopen. Extra dom omdat er behoorlijke wind stond. Het was dus een erg teleurstellende wedstrijd en ik hoefde mijn tijd na afloop ook niet te zien, geloof dat het rond de 9.55 was.
Het kwam erop neer dat ik de hele race niet gefocused was. Ik liep wel, maar racete niet, liet het er een beetje bij hangen. Nou ja, laten we maar zeggen dat we dit weer meegemaakt hebben. Dat gaat me de rest van het seizoen niet meer gebeuren!
Ian zat er ook niet zo mee. Iedereen heeft Spring Break en is uit zijn normale ritme, heeft rare trainingen achter de rug en dan krijg je dit soort dingen. Bovendien had ik net nieuwe spikes die ik nog niet goed uitgeprobeerd had, hielp ook niet echt mee.

Maar, om positief af te sluiten: we zullen dit maar als een mooie leerervaring zien! Het had mooi geweest om hier een pr te lopen, maar wie weet kan ik terug in Nederland ook nog wel een mooie 3km lopen. Met haas. Met trainer/paps langs de kant die mij als het goed is allemaal rondjes 1.16/1.17 toeschreewt. Hmm.. daar zie ik wel wat in! Ik heb er het volste vertrouwen in dat als ik nog wat goede workouts in mijn benen heb, er binnenkort echt wel pr's gaan komen!

Mijn Spring Break was trouwens erg leuk! Mooie hardlooptrainingen met Tori langs de grote waterplas die rond heel Seattle en omgeving loopt en in het bos; naar het Museum of Flight geweest waar ze enorm veel vliegtuigen hebben, zoals het vliegtuig waarin een aantal voormalige presidenten vlogen, vliegtuigen uit WO1 en 2 en heel veel info over de ruimte; een mooie 3 uur durende hike op Mount Si (de top niet bereikt omdat het laatste stuk over een sneeuw/ijspad ging - precies de reden waarom we helaas niet naar Mount Rainier of het Olympic Park konden); typisch Amerikaans eten (ik heb 1 avond pannenkoeken gemaakt, veel beter dan de American pancakes, en dat waren Tori en familie volgens mij wel met me eens!); 's avonds gave films op -natuurlijk- een mega tv; en zelfs nog een 2,5 uur durende dienst uitgezeten in een synagoge, dat moest Tori doen voor haar Theologyclass en was behoorlijk interessant (de eerste 1,5 uur dan).

Morgen moet ik mezelf nog even door een stapel huiswerk werken en dan begint maandag school weer. Ach.. over 2 weken heb ik alweer wat daagjes vrij vanwege Eastern!

Onder dit verslag zal ik wat foto's toevoegen van de afgelopen tijd.

Liefs,
Anne

• 17 Maart 2013 - 08:37

Johan Voogd:

Hallo Anne, volgens mij heb je juist een super start gehad. Wanneer heb je zoveel leermomenten in een wedstrijd en dan nog wel aan het begin van het seizoen. Wees er blij mee en pas de leermomenten toe.

• 17 Maart 2013 - 09:13

Oma En Opa Luijten:

Ha Anne, geen wonder dat het niet zo geweldig is gegaan. Jullie waren natuurlijk veel te koud en dan gaat het niet allemaal zo als je wilt. Maar je hoeft toch ook niet alle wedstrijden een P.R. te lopen ? Soms gaat het goed en soms gaat het minder, zo is het leven nu eenmaal. Maar dat moet je allemaal nog leren. Als je zo oud bent als wij ben je daar wel achter. En je zegt zelf dat je er een boel van hebt geleerd, dus was het niet voor niets. Nu maar wachten op je volgend verslag. Liefs, OPA
    En zolang je alles zo goed kunt relativeren is er niets aan de hand, je hebt ook weer het nodige geleerd.Warme kleding. liefs OMA

• 17 Maart 2013 - 13:45

Tante Els:

He kanjer,

Oom klaas is heel jaloers op je. Die heeft nl al in geen maanden meer dan 2 km gelopen, laat staan een pr. Ik snap iets niet; heb je nou pas in nl weer een wedstrijd?
    Misschien is een regenpak ook wel een goed idee om in je trainingstas te stoppen. Of sowieso een tent! Wel heerlijk dat je weer meedoet he?
    Zo, ik ga ook aan mijn huiswerk dus tot volgende keer!
    gr. Els

• 18 Maart 2013 - 22:26

Sonja:

Hoi Anne,

Nou Anne, je hebt er weer werk van gemaakt met je uitvoerige verslaglegging en de leuke foto's. Geweldig.
    Lieverd, het kan je niet altijd meezitten. Zeker na zo'n weekje vrij is het best lastig om weer op scherp aan de start te verschijnen. Enige support van je dierbaren kan je nét die extra drive geven, maar ja, die zijn niet altijd available. Je weet de volgende keer wat je te doen staat. Niets aan het toeval overlaten en goed voorbereid naar de wedstrijd gaan. Kan ik makkelijk zeggen. Tijdens de CPC moesten we ook zo'n 20 min. wachten in de kou in het startvak. Goed dat ik je mams bij me had, want die kwam met een extra windjack aanzetten. Dat maakt nou net het verschil.
    Succes met je studie.

Liefs, Sonja