Van de warm waterbronnen naar de sneeuw - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu Van de warm waterbronnen naar de sneeuw - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu

Van de warm waterbronnen naar de sneeuw

Door: Anja Luijten

Blijf op de hoogte en volg Anne

17 Oktober 2012 | Verenigde Staten, Portland

Nu wij er toch zijn is het de beurt aan mams om een berichtje te plaatsen. Vanochtend waren we al weer vroeg uit de veren. Amerikaanse tijd 05.30 uur (foutje). Doordat de jetlag toch niet aan ons voorbij was gegaan zaten we in een verkeerd schema. Ik heb het gevoel dat we nu dan eindelijk toch in het normale ritme geraken. Vanochtend dus vroeg op weg naar Bagby hot spring. Een warmwaterbron midden in Mount Hood State Park waar een aantal whisky tubs stonden gevuld met warm water uit de bron. In onze reisgids stond dat je erin mocht baden mits gekleed in swimming gear. We waren er al vroeg in de morgen en geen auto te zien op de parkeerplaats. We keken dan ook verrast op dat er twee mannen poedelnaakt aan het baden waren. En dat in het preutse Amerika.... Het was redelijk weird dat er midden in het bos een warmwater bron is. Jos houdt niet van koud water maar hij was zo maar door in de tobbe.
Onderweg kwamen we op de verlaten weg naar Estacada ook nog twee overstekende herten tegen en een aantal grond squirrals.

Vervolgens op weg naar Portland om Anne na haar training op te halen. In de commence met haar en haar teamgenoten geluncht. Vervolgens de toeristische route genomen naar Mount Hood langs de Colombia River. Onderweg de hoogste waterval Multnomah van Oregon bewonderd en het weidse uitzicht over de Colombia River. Ma, u zou de rode en gele herfstkleuren van de bladen aan de bomen hier prachtig vinden. Fem we zijn nog speciaal naar Hood River gegaan maar geen surfer te zien.

Het einddoel van vandaag was Mount Hood, het ski oord van Oregon waar het licht sneeuwde toen we aankwamen. We verblijven in Timberline lodge dat tijdens de great depression 75 jaar geleden is gebouwd als werkgelegenheids project. Deze dag had paps de reis toch maar weer goed uitgestippeld. Dit keer zijn Anne en ik gaan zwemmen in het warme buitenbad met als toetje de sauna (we dachten nog aan jullie Tom en Bob...) Gedineerd en nu lekker aan het lezen. De foto's volgen nog.

• 17 Oktober 2012 - 09:19

Marisa:

He Anja! Leuk verhaaltje :-D. Enne dit keer niet verdwaald (LOL).
    Geniet...voor je het weet zit je weer op kantoor :-(

Bye Bye

• 17 Oktober 2012 - 09:58

Opa Luijten:

Ha kinderen en kleinkind, leuk dat jullie het zo naar je zin hebben. Wat maken julllie weer veel mee, geniet er maar van. Hoe is het nu met de sport van Anne ? Heeft zij de race wel uit kunnen lopen in een redelijke tijd? Misschien horen wij dat nog wel. Nu, veel plezier voor de dagen die nog komen. Groetjes van Ma, Vader.

• 23 Oktober 2012 - 09:41

Sonja:

Hoi zusje en zwager,

Jullie zijn goed bezig en halen het maximale uit iedere dag. Cheers, Son