Eerste schoolweek & eerste race - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu Eerste schoolweek & eerste race - Reisverslag uit Portland, Verenigde Staten van Anne Luijten - WaarBenJij.nu

Eerste schoolweek & eerste race

Blijf op de hoogte en volg Anne

03 September 2012 | Verenigde Staten, Portland

De eerste schoolweek

Mijn eerste schoolweek zit erop hoor! En ik moet zeggen, ik zal flink aan de bak moeten. Ik volg vijf vakken en nog twee verplichte uurtjes:
- Spanish, met een docente die de hele les door in het Spaans ratelt en af en toe 1 zinnetje in het Engels er doorheen knalt, waardoor je continue moet opletten dat je niks mist.
- Intro in Sociology, dit is mijn Major dus dat vind ik een superleuk vak.
- Intro in Theology & Religions. Hierin leer je over de vijf belangrijkste geloven.
- Elementary Statistics: Hoe zet je een vragenlijst op? Wanneer zijn je antwoorden betrouwbaar? Hoe neem je een steekproef?
- Public Speaking. Jawel, ik als Nederlandse moet tot er met december zeven presentaties houden in het Engels. De eerst is volgende week...
- Life Skills for Student-Athletes
- Freshman Workshop: over time management, stress, planning (een heeel zinvol uurtje). Morgen gaan we geloof ik met de bus naar de supermarkt om te leren hoe het openbaar vervoer werkt...

Er moet veel huiswerk gemaakt worden, on-line huiswerk, quizzes, mid-term exams, final exams in december, en voor sommige vakken telt zelfs participatie in de klas mee (dat hadden ze op mijn middelbare school moeten verzinnen!). Genoeg te doen dus!

Mijn eerste dag begon gelijk al goed, want na de middagtraining en het avondeten was ik twee minuten te laat voor Life Skills. En dit blijkt het enige vak te zijn waar je dan niet meer toegelaten wordt...
Dinsdag was ook leuk, toen zat ik met een klasgenootje in de Franse les. Op zich niet erg, want ik kan best lekker wat Frans meelullen, alleen hoorde ik op dat moment Public Speaking te hebben. Lokaalwijziging...
En woensdag begon ik vrolijk Nederlands te praten tegen mijn Amerikaanse klasgenootjes tijdens Spaans. Je had de gezichten moeten zien!
De rest van de week gelukkig geen rare dingen meer!

Vandaag ziet mijn dag er zo uit: 8 uur opstaan, laundry (Ja, dat had ik het hele weekend uitgesteld en vorige week ook al niet gedaan. Al klinkt dat viezer dan het is omdat ik mijn trainingskleren na gebruik in een ton in de kleedkamer kan dumpen, waarna ze de volgende dag weer gewassen en wel klaarliggen.), huiswerk voor vandaag en morgen, jullie updaten en mijn eerste les om 11.20 uur. Dan lunch, tweede les en door naar de training. Duurloop van een uur, daarna core-stability, sprintjes en loopscholing. Vervolgens snel douchen en een diner-to-go halen (zodat ik niet weer te laat bij mijn les arriveer!) en dan nog twee klassen. En dan zie ik vanavond rond een uurtje of negen voor het eerst mijn kamertje weer!

De race

Zaterdag liep ik een 5 km cross, mijn eerste wedstrijd hier. Ik had er behoorlijk zin in! Het was lekker dichtbij, in Pier Park, waar we wel eens trainen. We moesten een grote ronde, een kleine ronde, en weer een grote ronde over een redelijk heuvelachtig parcours. Ik had afgesproken om met de kopgroep mee te gaan en dat ging ook prima. De eerste ronde... Ik liep met een teamgenootje tussen een handvol Oregon-meiden in, behoorlijk indrukwekkend. Alleen aan het eind van de ronde kwamen we een grote heuvel tegen. En hoewel ik die wel redelijk afkom moet je er eerst op! Dat kostte behoorlijk wat energie en een paar honderd meter verder was nog een steil heuveltje. De kleine ronde ging helaas ook weer over die heuveltjes en toen moest ik de kopgroep laten gaan. Vervolgens kwamen er natuurlijk meiden van achteren opzetten, waar ik helaas niet meer bij kon aanpikken. Genoeg leermomentjes voor de volgende race! Ik werd uiteindelijk 15e in 18:03 minuut en 2e van het team (hoewel de top-5 van ons team niet meedeed, omdat dit nog geen belangrijke wedstrijd was).
Over drie weken ga ik per vliegtuig naar Toledo voor een 4 km. En daar sta ik hopelijk topfit aan de start, want ik kreeg deze week te horen dat mijn ijzerlevel veel te laag is. Moest per direct aan de ijzerpillen, en dat effect merk je al na twee weken. Dus over drie weken gaan we wat moois laten zien!

• 03 September 2012 - 18:30

Hi Anne! Klinkt allemaal super leuk joh, ik heb ook Public Speaking en heb m'n eerste presa er al op zitten en had zelfs een A dus dan komt dat bij jou al helemaal goed!! Moet je toevallig nog een keer rennen tegen Ohio University? zoja, ben erbij! Heel veel plezier xx Nicole

• 03 September 2012 - 19:23

Opa Rijswijk :

Beste Anne,

Ik heb zojuist je verslag gelezen! Zo te horen heb je het goed naar je zin. En je hebt al een wedstrijd hard gelopen ja veel weet ik niet te vertellen maar ik lees regelmatig je verslagen. Dus blijf ik op die manier ook op de hoogte! Ga zo door Anne en je red het wel!
    Veel liefs van je opa

• 03 September 2012 - 20:40

Marijke Van Neck:

Hoi Anne!!
    Wat leuk allemaal! En wat professioneel dat je met het vliegtuig naar je wedstrijden gaat topsporter!
    Ben benieuw wat je allemaal nog meer gaat doen! Liefs

• 03 September 2012 - 23:20

Sonja:

Hoi Anne,

Er wordt behoorlijk wat van je verwacht zeg. Je dag is fully packed. Even verslappen is er niet bij. Wordt meteen afgestraft. Heb je een lekkere maaltijd achter de rug, kan je niet eens ff 'uitbuiken'.
    Medisch gezien houden ze je goed in de gaten. Dat is echt super. Die heuvels zijn voor jou straks piece of cake. Succes met je Public Speaking komende week. Liefs, De Breemannen

• 06 September 2012 - 08:51

Tante Els:

hi meissie,

wowie, klinkt wel heavy. Ik zal zorgen dat maaike het ook leest, en gijs! Want die beweerde van de week nog dat hij een heel druk weekend heeft met en een wedstrijd en een theatervoorstelling. Ik zal m eens even laten zien wat druk is! Ook had hij gisteren voor t eerst Frans dit jaar en werd de hele les frans gesproken. Dat was schrikken.
    appelstroop en spinazie voor jou dus... in een pannenkoek best een lekkere combi! Als je in de wintervakantie nog hier komt maak ik het voor je.

Els

• 10 September 2012 - 23:22

Sonja:

Hé Anne,

Heb je net een mailtje gestuurd met beeldmateriaal van het circusoptreden tijdens het Open Monumentenweekend in Leiden. Ik heb het zelf niet life kunnen bekijken, want stond gisteren in de finale DE 7 en guess what: I won the match.

xx Son

• 18 September 2012 - 23:22

Inge:

Ha Anne,
    Je dagen zitten zo te zien goed vol. En spannend hoor, die presentaties. Het gaat je zeker lukken. Heel veel plezier daar! Liefs van alle heuvels.

• 24 September 2012 - 12:49

Oma En Opa Luijten:

Ha Anne, dat is al even geleden dat wij wat van je hoorden. Het is natuurlijk allemaal vreemd, ook zo'n wedstrijd en als je niet voldoende slaapt, vreet dat aan je conditie. Volgende keer beter, er waren er wel zo'n 100 achter je.
    Heb jij Johan, de vriend van Femke wel eens gezien, nu wij wel, gisteren hebben wij haar verjaardag gevierd. Een heel aardige jongen, fijn voor haar. Wij weten dat je het hardstiike druk hebt, dus maar niet te lang. De groeten van Oma en OPA