Laatste vakantieweek!
Blijf op de hoogte en volg Anne
27 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Portland
Maar toen werd het druk, want orientatie begon. Dinsdag en woensdag had ik internationale studentenorientatie. In twee bijeenkomsten werd de internationale studenten onder andere alles verteld over de Amerikaanse gewoontes en normen en waarden. Amerikanen schijnen bijvoorbeeld te vinden dat in hun land iedereen gelijk behandeld wordt, iets waar ik het toch niet helemaal mee eens was. Verder leerde ik de andere studenten kennen (leuk!), werden onze formulieren gecheckt, kregen we van alles te horen over visums en paspoorten en wat te doen als ze verlopen, werden ons allerlei regels uitgelegd, plekken waar we terecht kunnen als we heimwee krijgen enz. Maar we gingen ook gezellig lunchen, dat was dan weer niet verkeerd.
Donderdag.. de normale orientatie. Daar ga ik jullie niet al te lang mee vervelen. Elke dag had je een meeting met je eigen groep en daaromheen waren praatjes over hoe moeilijk school wel niet gaat worden, hoe druk je het gaat krijgen, dat de meeste leerlingen ipv een A op high school nu een C op hun eerste toets zullen gaan halen en waar je heen moet om daar wat aan te doen, enz. enz. Ook hadden we een Hallmeeting met onze verdieping, waar ik er achter kwam dat twee meiden die vanaf vandaag ons team komen versterken, op mijn verdieping zitten! Dus dat is wel heel gezellig. Ook was er een atleten-studentenlunch op vrijdag en s' avonds (nadat we een bijeenkomst hadden gehad waarin mannelijke cheerleaders hun lijfsong zongen) was er een grote voetbalwedstrijd. De Pilots wonnen met 2-0 en daarna was er heel veel vuurwerk, dus dat was gaaf.
Zaterdag leerden we onze professors kennen en gingen we met alle Freshmen (en geloof me, dat zijn er VEEL) in schoolbussen naar een grote bowlinghal. Mooie avond gehad.
Gisteren nog wat schoolspullen gekocht en een laatste bijeenkomst.
Tussen alle orientatie ook nog een ijzertest gedaan, mooie Nike-kleding gekregen, een leerzame voedingsbijeenkomst gehad en er moest ook natuurlijk ook gewoon worden getraind!
Maar nu gaat het echte werk dus beginnen... school. Iets om meer naar uit te kijken is komende zaterdag: mijn eerste race!
27 Augustus 2012 - 19:42
Tante Els:
waar je heen moet als je heimwee krijgt??? maar dat wist je toch al? Naar je computer om te skypen en als dat niet helpt naar je tante voor een pepmail!
poeh, wat denken die amerikanen wel.... -
30 Augustus 2012 - 15:45
Anne Nijlant:
hoi Anne,
Leuk om te horen dat je het leuk heb!
heb je al een recor gelopen?
ik heb dit blog van je moeder gekregen.
van het weekend gaan we met je ouders en andere mtb kinderen op mountainbike weekeind!
ik kan helaas nog niet atletieken van wegen me voet maar wel mountainbiken.
nog veel plezier en tot het volgende berichtje!
Anne -
01 September 2012 - 23:04
Sonja:
Hoi lieverd,
Wat een leuke foto van je Anne. Oranje boven, zullen we maar zeggen. Hopelijk ben je tevreden over je race van vandaag in Forest Park. Je eerste collegeweek zit erop en daarmee ook alle info. omtrent regulations, tips etc. Kan me voorstellen dat niet alle info. even boeiend was.
Je leert behoorlijk wat mensen kennen in een korte tijd. Ben benieuwd wat je van je studie vindt. Anne, vergeet niet om af en toe te relaxen tussen alle leer- en loopschema's door!
Liefs van ons XX. -
03 September 2012 - 20:52
Oma En Opa Luijten:
Ha Anne, zo blijven wij mooi op de hoogte van al je ervaringen. Ja, het een gaat natuurlijk beter dan het andere, het is allemaal nog vreemd, dus dat lijkt ons normaal.
Het belangrijkste is: je hebt het naar je zin en dat is fijn. Wij hebben ons maar aangemeld zodat wij je hier kunnen terugschrijven, want op je eigen e-mailadres moet jij ook weer apart naar ons schrijven en je hebt het druk.Daarom ook maar niet te lange berichten. Het ga je goed de komende tijd, dag hoor, kus van Oma en OPA