De langste donderdag van mijn leven
Blijf op de hoogte en volg Anne
10 Augustus 2012 | Nederland, Rijswijk
Een paar gezellige Amerikanen waar ik op Schiphol mee in gesprek was geraakt, hadden me al verteld dat ik in Chicago met een trammetje naar een andere terminal moest. Ze hadden me ook nog kunnen vertellen welke terminal dat was, dus dat was makkelijk. Trammetje in, naar terminal 1, handbagage laten checken en toen begon het lange wachten. Kon ik wel mooi lezen dat Rudisha in zijn eentje naar een wereldrecord is gelopen, ga zo de race maar even terugkijken!
Bij mijn gate raakte ik in gesprek met een Amerikaanse man die in Portland woonde. Hij heeft me zelfs zijn kaartje nog gegeven als ik iets wil weten van hem over Portland. Ondertussen begon de vermoeidheid toe te slaan en was het vliegtuig er nog steeds niet. Vertraging... Dus anderhalf uur later dan gepland zat ik eindelijk in mijn vliegtuig, en toen heb ik niet veel mee meegekregen (behalve mooie dromen).
Aan het eind van mijn reis kwam ik alweer met wat leuke Amerikanen in gesprek die me op het vliegveld van Portland de weg wezen. Ik zag Ian, mijn Amerikaanse coach, al snel. Hij heeft me vervolgens naar Portland gereden en me afgeleverd bij Marit. Dat is een van de twee Nederlandse meisjes uit het team die ik al kende van de regiotraining. Ze zit hier gedurende de zomer met nog wat andere meiden in een huis. Toen kon ik eindelijk lekker mijn bedje induiken! Om vervolgens om een uur of vier weer wakker te worden.. jetlag!
Vandaag wordt een rustig dagje. De meeste meiden zijn hier nog niet. Ik ga zo wat boodschappen doen, de universiteit rondkijken en daar wat dingetjes regelen en vanmiddag een stukje rennen.
Morgen ga ik dan de stad in om een laptop en een mobiel te scoren, en downtown Portland te bewonderen!
10 Augustus 2012 - 21:47
Anja Luijten:
Hai Anne,
Good to hear from you! Fijn dat je goed aangekomen bent en leuk om je verslag van de reis te lezen. Zo zie je maar weer, maak je je druk om de immigratiedienst en dan is het zo'n futiliteit. Nadat we jou weggebracht hadden is pap nog verder gegaan met het schilderwerk en heb ik heerlijk in de tuin zitten leren. Het was een zonnige dag. S middags werd ik gebeld door het havenkantoor in Delft, of ik zo vriendelijk wilde zijn mijn vaarbewijs te laten zien. Tom en Kaaj waren aangehouden met de twee bootjes vanwege harder dan 20 km. Varen op de Vliet. Ze moesten 18 jaar zijn, in het bezit van een vaarbewijs en een brandblusser aan boord hebben. Gelukkig bleven Tom en Kaaj beleefd en nadat de havenmeester zijn gram gehaald had hoefden de jongens geen boete te betalen, mits ik mee terug zou varen in het bootje met het tweede bootje achter ons aan. Als hij ze echter wederom betrapt moeten ze alsnog de boete betalen.
Zojuist terug uit Scheveningen waar we na het werk eerst hardgelopen hebben en daarna samen met je broer in een strandtent ons tgoed hebben gedaan aan mosselen met friet. Bij ZO was het fijn om de kindjes weer te zien. Natuurlijk heb ik weer voorgelezen en zijn we verder zo'n beetje de hele dag buiten geweest.
Tom gaat nu zondag al naar De Kaag. Dus dan wordt het hier echt stil. Fem gister aan de lijn gehad, die klonk alsof ze het erg naar haar zin heeft. Ze had het gevoel dat haar engels vooruit ging. Ps de Amerikaanse dames estafetteploeg heeft zojuist een wereldrecord gelopen.
Pap en ik komen jou in ieder geval in jouw herfstvakantie in oktober zien. De tickets zijn geboekt. Liefs van pap, Tom en mam
12 Augustus 2012 - 00:39
Wies:
Hoi lieve Anne!
Wat leuk om hier al je verhalen te kunnen lezen. Ik hoop dat je er veel zult plaatsen, dan hebben wij veel leesplezier.
Waarschijnlijk als je terugbent uiteindelijk in Nederland heb je evenveel hardgelopen als het vliegen is naar Amerika!
Geniet van je tijd daar en ik hoop snel weer wat te kunnen lezen!
Heel veel liefs
Wies